Використання енергії



  • 1. Якщо я на початку раунду переїхала з квартири до будинку, то +1 енергію отримую зразу чи з наступного раунду?

    Енергію отримуєте одразу, але користуватися нею можете з наступного раунду

    2. Чи можна щораунду купляти за енергію здоров’я та інші пункти? Якщо жовта фішка вже стоїть на здоров’ї, бо в попередньому раунді я купляла 1 пункт, то при поновлення енергії вже використані фішки енергії залишаються на своїх місцях?

    Так можна, а інколи і треба 😉 Жовта фішка енергії в кінці кожного раунду повертається в квартиру/будинок. Таким чином вона відновлюється і ви можете її використовувати знову

    3. Не зрозуміло де, як ставити фішки енергії?

    На гексах "Нерухомість" є відповідне місце для фішки енергії з зеленим контуром (на фото ) - це місце куди фішка енергії ставиться, а в кінці кожного раунду повертається (відновлюється).

    0_1549548549324_IMG_6986.jpg

    Крім того, в грі є соціальна роль "Пересиленець/Пересиленка", яка має бонус - додаткову фішку енергії. На фото видно куди її потрібно ставити.

    0_1549558371189_IMG_6989.jpg

    А також, з колоди "Життєві обставини" можна витягти карту, яка дає додаткову енергію. На неї і ставите фішку.

    0_1549559056962_IMG_6995.jpg

    4. Як використовується енергія?

    За енергію у грі можна:

    • Підняти щастя або/і здоров’я

    • Прокачати одну з навичок

    • Понаднормово попрацювати

    • Купити Приватний бізнес

    • Переїхати з квартири в будинок і навпаки

    • Отримати активний дохід (при умові наявності власного бізнесу)

    • Виконати деякі Життєві обставини, які потребують затрат енергії

    Детальніше див. Правила гри пункт 2.5

    5. Незрозуміло як бути з життєвою обставиною що потребує затрат енергії, а по факту енергії на нулі? Де її брати? Чи означає відсутність енергії, що дію неможливо виконати? І якщо не можливо, чи витягується ще раз життєва обставина?

    В такій ситуації, коли немає енергії взагалі, ігноруєте Життєву обставину (картка йде у відбій). Ще раз картку ЖО не витягуєте.

    Крім випадку з карткою ЖО №66:

    0_1549611221535_IMG_6998.jpg

    Ця картка залишається у вас на руках, до тих пір поки у вас не з’явиться достатня кількість енергії. Тоді ви можете скористатися цією карткою для підвищення привабливості громад за рахунок власної енергії.

    6. Якщо купується будинок під час Індивідуальних активностей, друга енергія додається одразу? Якщо так, то чи можна нею скористатися одразу?
    Друга енергія додається одразу, але використовувати її можна буде лише з наступного раунд.

    7.Кожен учасник витрачає свою енергію під час своєї черги у раунді, але чи може він її використати в кінці раунду, наприклад для покращення показника щастя чи здоров'я?
    Ні. Енергію можна використати тільки у свій хід, для покращення показників щастя і здоров’я в тому числі.
    8. Чи можна додатково придбати енергію?
    Ні
    9. Саме головне і болюче, де брати енергію? Як я розумію, що вона відновлюється після кожного раунду за рахунок володіння нерухомістю. Також вона може прийти з карткою життєвих обставин. Як ще?
    Якщо з квартири переїхати в будинок додається ще одна додаткова енергія.
    Також є бонус в Мера +1 енергія, і бонус в Переселенця +1 енергія

    10. 2. На початку гри більшості видається одна фішка енергії (за квартиру), як прокачати, навичку, придбати бізнес, виконати життєви обставини, однією фішкою? Як розвиватися без енергії? До речі, церква, та бізнес лише тоді приносять дохід, коли на них стоять фішки енергії? Наприклад на церкві мають стояти одразу дві? Чи можна розділяти? Чи буде церква приносити половину доходу, чи взагалі не є діючою за таких оставин?
    1)Щоб збільшити кількість енергії на кожен раунд потрібно переїхати в будинок. Також енергія залежить від ЖО (росте або зменшується). Прокачка навичок, купівля бізнесу і виконання життєвих обставин відбуваються поступово по раундах в залежності від пріоритетів та цілей гравця.
    2)Церква та бізнес потребують використання енергії тільки для отримання активного доходу, тобто ми вважаємо, що власник працює там сам, тому затрачає енергію, а для отримання пасивного доходу від інших гравців затрати енергії не потрібні. Розділяти не можна і приносити половину доходу не може.
    11. Під час гри виникла така ситуація: Гравець під час ходу витягнув картку ЖО у якій його будинок згорів, виникло запитання, що робити з енергією? вона знищена пожежою? Чи він може скористатися нею? Ми вирішили, що ні. Гравець повертається у квартиру йому видається фішка енергії на яку він одразу може придбати будинок заплативши 50q? Чи з нового раунду користується фішкою енергії? Як взагалі діяти за таких обставин?
    Якщо будинок за умовами ЖО згорів гравець втрачає енергію також, переїздить знову у квартиру з однією енергією. Так він може придбати знову будинок, але енергію з будинку може використати вже у новому раунді, оскільки енергія відновлюється на початку раунду за правилами гри, а не у момент переселення.
    12.Додаткова фішка мера дається на 1-й раунд, чи на кожен раунд поки він(вона) є мером?
    Якщо мається на увазі фішка «Енергія», то вона надається на весь час перебування мера на посаді. Він може бути мером протягом всієї гри і фішка в нього буде протягом всієї гри. А може бути мером тільки на 1 раунд, і фішка енергії перейде новообраному меру.