Муніципальна власність



  • 1. Скільки можна відкривати муніципальних об'єктів за 1 раунд? Стільки, скільки вистачить грошей?

    Так, ви можете побудувати декілька Муніципальних об’єктів, будівництво яких було розпочате і на які у вас вистачає коштів.

    2. Питання стосовно сміттєпереробного заводу. Утримання лишається як за сміттєзвалище?

    Так, вартість утримання не змінюється

    3. Об’єкт «музей» дає можливість отримати +1 щастя після досягнення в одній з навичок значення 5. Якщо гравець досягнув значення 5 фінансової навички і отримав +1 до щастя, чи може він в наступному раунді, досягнувши значення 5 комунікативної навички знову додати собі ще +1 щастя?

    Так, може!
    4. Яким чином вступає в гру муніципальна власність. Ми самі вибираємо чи люди вибирають, що це має бути?Кількість об'єктів за кількістю гравців?
    З колоди муніципальних об’єктів на початку вилучаються ті об’єкти, які за умовами ігрового сценарію громада повинна збудувати, щоб досягти цілі сценарію. А далі за правилами гри громада випадковим чином обирає 4 муніципальні об’єкти + муніципалітет які переходять у власність громади.Ні. За правилами гри тільки 4 випадково обраних об’єкти + Муніципалітет громада має бути на початку гри. А далі, протягом гри, громада обирає, який об’єкт будувати.

    5. Громада повинна платити штраф за кожен негативний пункт привабливості, аж поки не дійде до позначки 0?
    Так

    6. Якщо у нас будується самодостатня громада, то додаткові муніципальні об’єкти можна не будувати?
    Якщо громада виконала побудову всіх обєктів зазначених для виконання, то за правилами можна вже не будувати, але чим більше у громаді муніципальних об’єктів тим вища привабливість і тим більше буде наповнюватись місцевий бюджет.

    7. Якщо побудували сміттєпереробний завод, то чи треба платити за утримання сміттєзвалища?
    Так

    8. У стартовій інфраструктурі обрані об’єкти вважаються існуючими та не потребують оплати?
    Так. Вони потребують лише оплати «комунальних послуг» за кожен раунд.

    9. Коли ми відкриваємо Школу підприємства додатковий дохід +70 починає діяти уже з наступного раунду та діє до останнього раунду?
    Так, на карті вказано, що діє до кінця гри, тобто діє на всі наступні раунди.

    10. 1. ЗА правилами при підготовці до гри Місцевий бюджет отримує 100q, якщо наприкінці першого раунду чи будь якого у бюджеті немає коштів, щоб сплатити за утримання Муніципальних об’єктів, як бути тоді?
    Взяти в борг з банку гри, але тільки при умові, що бюджетних коштів не вистачає або коштами з Фонду Громади, можна дофінансувати ту суму, якої не вистачає.
    Борг перед банком потрібно погасити до кінця гри. Якщо борг не погашено, а всі умови перемоги виконано, то гравці всеодно програли.